Over de auteur

Sinds 2003 woon ik in Barcelona. Daarvoor heb ik een periode in Málaga gewoond. Dat was nog toen in Spanje een café con leche 65 pesetas kostte, een bouwvakker goeie vooruitzichten had en de Spaanse economie begon aan een groeispurt.

Ik vul mijn werkdagen door voor Baja Bikes en Brandenburg Consulting te werken.
Baja Bikes is een leuk bedrijf dat fietstours en wandeltours verkoopt vanuit ons kantoor in Barcelona, met tours in bijna alle Europese topbestemmingen en New York.
Brandenburg Consulting is een gespecialiseerd adviesbureau en adviseert bedrijven bij het zakendoen in Spanje. De dienstverlening omvat marktonderzoeken, matchmaking, handelsmissies en ontwikkeling van marktbenaderingsstrategie. Bovendien geef ik workshops en lezingen over ondernemen in Spanje.

In de afgelopen jaren heb ik een hoop bedrijven en ondernemers voorbij zien komen op de Spaanse markt. Sommigen met groot succes, sommigen met minder succes en sommigen zonder succes. In een groot deel van dit soort cases zijn een aantal terugkerende factoren te zien geweest.
In dit weblog schrijf ik over mijn ervaringen op het gebied van zakendoen in Spanje. De marktkansen, ontwikkelingen in de markt, de slagings- en falingsfactoren bij het zakendoen in Spanje, de culturele invloeden bij het ondernemen in de Spaanse markt.

Rigtmar Brandenburg (Linkedin | Contactgegevens)